Norge– Svekker forsvarsevne og beredskap i nord

Alf Ragnar Olsen31/05/20187 min
Øvelse i masseskade Simulert fly som krasjer i buss under FOA2. Bell-412. Foto: PEDER TORP MATHISEN/FORSVARET

 – Er det mulig å ha en moderne hær uten dedikert helikopterstøtte? Mener statsministeren det? Eller er hun og regjeringen villige til å diskutere en troverdig løsning, spurte Krf-leder Knut Arild Hareide i spørretimen i Stortinget, uten å få svar fra Erna Solberg (H).

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Regjeringens forslag om å desimere helikopterkapasiteten for Hæren i Nord-Norge har møtt sterk motstand. Hærsjefen er blant dem som har kritisert planene, og de ansattes organisasjoner har også med stor tyngde frarådet dette. Likevel går regjeringen inn for å flytte seks av . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.