NorgeTidligere HV-sjef med skarp refs til H og Frp

Alf Ragnar Olsen31/01/201813 min
Generalmajor Tor Rune Raabye, generalinspektør i Heimevernet og sjef for 11 territoriale distriktssjefer i Heimevernet. Foto: ALEXANDER SYLTE/FORSVARET

– Konsekvensene kan bli skjebnesvangre, skriver HV-sjef Tor Rune Raabye om Høyre og Fremskrittspartiets (Frp) manglende vilje til å følge opp egne landsmøtevedtak i regjeringserklæringer og budsjettering.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Som Aldrimer.no har meldt tidligere, har reaksjonene internt i Høyre ikke uteblitt, etter at partiet i regjeringserklæringen ikke lenger oppgir 2024 som tidsfrist for målet om å øke forsvarsbudsjettene til to prosent av BNP.

Utad vil ingen ta ansvaret for at det nå er skapt et inntrykk av at regjeringen er i ferd med å løpe fra tidligere . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.