USATrumps niese lover å avsløre familiens mørke historie

NTB17/06/20203 min

Mary Trump (55) – niesen til USAs president – utgir sine memoarer, som ifølge forlaget retter er skarpt lys mot den mørke historien til Trump-familien.

Boka har fått tittelen «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man» (For mye og aldri nok: Hvordan min familie skapte verdens farligste mann).

Den blir utgitt 28. juli, ifølge forlaget Simon & Schuster.

Det er første gang et medlem av Trump-familien gir ut en bok med et lite smigrende bilde av Donald Trump, som før han ble president var realitystjerne og eiendomsmogul.

Mary Trump er datteren til Fred Trump Jr, presidentens storebror, som døde i 1981. Han ble 42 år gammel og døde som følge av komplikasjoner i forbindelse med alkoholisme.

– Skremmende opplevelser

I boka beskriver Mary Trump hendelser som hun var vitne til som barn mens hun oppholdt seg i besteforeldrenes hus i bydelen Queens i New York, der onkelen hennes og hans fire søsken vokste opp.

– Hun beskriver et mareritt med traumaer, destruktive forhold og en tragisk kombinasjon av forsømmelse og mishandling, skriver Simon & Schuster i en tekst som skal markedsføre boka.

Mary Trump, som er klinisk psykolog, hevder blant annet at presidenten avviste og gjorde narr av sin egen far da han begynte å få Alzheimer, selv om han var sin fars favorittsønn.

– Ødelagt av barndommen

I boken argumenterer hun for at enkelthendelser og generelle familiemønstre skapte en ødelagt mann, som for tiden sitter i Det ovale kontor.

Blant relasjonene som skildres, er det «merkelige og vonde» forholdet mellom faren Fred Trump og hans to eldste sønner, Fred Jr. og Donald.

– Bare hun kan fortelle denne fascinerende og skremmende sagaen, ikke bare på grunn av hennes perspektiv fra innsiden, men også fordi hun er den eneste i Trump-familien som er villig til å fortelle sannheten om en av verdens mektigste og mest dysfunksjonelle familier, fastslår forlaget.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.