RusslandTV 2 nektes å dekke VM-trekningen

Thorstein Korsvold30/11/20178 min
TV 2s reporter Øystein Bogen og fotograf Aage Aune ble 30. november 2017 nektet akkredittering til VM-relaterte arrangementer i Russland. Begrunnelsen fra russiske myndigheter skal være at teamet er en «sikkerhetsrisiko». Akkrediteringsnekten innebærer i praksis et forbud mot å jobbe med VM-stoff. Det er et stort inngrep, med tanke på at TV 2 har betalt millioner for rettighetene til fotball-VM i 2018. Foto: AAGE AUNE/TV 2

TV 2s journalist Øystein Bogen og fotograf Aage Aune har i praksis fått arbeidsforbud i Russland. Begrunnelsen er at de, i følge russiske myndigheter, er en «sikkerhetsrisiko». Men etter alt å dømme er det den kritiske journalistikken som passer Russland dårlig.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I morgen er det VM-trekning i Moskva. Det skulle TV 2 dekke - men slik ble det ikke.

– Vi var på vei inn til det russiske akkrediteringsopplegget for pressefolk som skal dekke fotball-VM, da vi plutselig fikk beskjed om å stille oss i en annen kø. Det var . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.