VerdenUD: Vil ikke yte konsulær bistand

Mens den norske ambassaden i Kabul er stengt, vil Utenriksdepartementet (UD) ikke yte konsulær bistand til nordmenn som oppholder seg i Afghanistan.

Det opplyser UD til VG.

Det er usikkert hvor mange nordmenn som befinner seg i Afghanistan.

I kontakt

UD bekrefter overfor avisen at norske myndigheter er i kontakt med norske borgere i Afghanistan, og at mange av disse befinner seg i en svært vanskelig situasjon etter at Taliban tok over makten.

– Så lenge ambassaden i Kabul er stengt vil vi ikke ha anledning til å yte konsulær bistand til norske borgere i landet. Alle som forsøker å kontakte ambassaden i Kabul på e-post eller telefon blir derfor henvist videre til Utenriksdepartementet, skriver UD.

Frarådet reiser

UD opplyser at norske myndigheter siden 23. mars 2018 har frarådet alle unødvendige reiser og opphold i Afghanistan på grunn av den generelle sikkerhetssituasjonen.

Siden 4. august i år har UD dessuten oppfordret norske borgere til å forlate landet.

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.