USAUidentifiserte politistyrker vekker bekymring

NTB05/06/20203 min

President Donald Trumps regjering har satt inn uidentifiserte styrker i opprørsutrustning i Washington D.C., skriver New York Times. Demokratene krever å få vite hvem de er.

Demonstranter i Washington D.C. har oppgitt at føderale styrker utstyrt som opprørspoliti nekter å identifisere seg, skriver avisen. Tjenestemennene skal heller ikke være utstyrt med synlige identifikasjonsmerker.

Demokrater i Kongressen mener Trump-regjeringens bruk av styrker det er uklart hvor egentlig kommer fra, krenker demonstrantenes rettigheter.

Demokratenes leder i senatet Chuck Schumer og en annen demokratisk senator, Christopher S. Murphy, har nå fremmet et lovforslag som krever at politifolk og medlemmer av de væpnede styrkene må identifisere seg og hvilken enhet de tilhører.

Omtales som terrorister

Donald Trump har delt et brev på Twitter der demonstrantene som ble jaget bort fra en park ved Det hvite hus tidligere i uka, blir omtalt som terrorister.

Demonstrasjonen i Lafayette Park mandag kveld var fredelig, men politiet rykket likevel inn med tåregass og gummikuler. Målet var å jage dem bort slik at presidenten kunne spasere til en historisk kirke like ved, der han lot seg fotografere med bibelen i hånden.

Brevet er ifølge CNN skrevet av John Dowd, en advokat som både har jobbet for Trump personlig og i justisdepartementet.

Rettet mot Mattis

– De falske demonstrantene ved Lafayette var ikke fredelige og er ikke ekte. De er terrorister som bruker late studenter fulle av hat til å stifte branner og ødelegge. De fornærmet og var uten respekt for politiet da politiet gjorde området klart til portforbudet klokka 19, hevder Dowd i brevet uten å legge fram dokumentasjon for påstandene.

Brevet ser ut til å være rettet mot tidligere forsvarsminister James Mattis og inneholder kritikk av uttalelsen som Mattis kom med onsdag.

Mattis har rettet sviende kritikk av Trumps håndtering av protestene i kjølvannet av at afroamerikanske George Floyd døde i forbindelse med en brutal pågripelse i Minneapolis.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.