NorgeUklart om regjeringen tar høyde for prisvekst

KV Harstad skal fungere som et logistikkfartøy under øvelsen Joint Viking. Dvs at de blant annet skal bunkre andre fartøy. Her fyller de drivstoff til KNM Storm i Porsangerfjorden. Foto: PETTER BRENNI GULBRANDSEN/FORSVARET

Forsvarsdepartementet hevder å ha satt av 77 millioner kroner til å dekke forsvarsspesifikk prisvekst neste år, men summen står ikke i selve budsjettet. – Jeg har ikke klart å oppdage noen synlige spor i forsvarsbudsjettet, sier forsvarsekspert og tidligere FFI-direktør Nils Holme.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Institutt for forsvarsopplysning (IFO) og generalsekretær Geir Løndal har i sosiale medier stilt spørsmål ved om regjeringen faktisk har fått på plass en slik budsjettmekanisme, slik regjeringen selv hevder. Spørsmålene førte til et hissig motangrep . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.