NATO/USASpionskipet Marjata ferdigstilles i USA

Ola Flyum01/06/201543 min

Dette er første bilde av Norges nye spionskip i USA. FS Marjata er avbildet ved Cheatham Annex marinebase ved byen Williamsburg på den amerikanske østkysten.

Av Ola Flyum /ola.flyum@gmail.com

Skipet heter «Marjata» som sine forgjengere». Forgjengeren har vært i operativ drift siden 1995 og har nådd sin forventede tekniske levetid. I alt har Marjata-skipene spionert for Norge i 50 år. I 2009 bevilget Stortinget penger til nye «Marjata» som skal være operativt fra 2016.

For 1,5 milliarder kroner får Norge et super­avansert overvåkningsfartøy som skal . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ola Flyum

Ola Flyum har siden 1981 arbeidet som journalist, forfatter og regissør. Han har arbeidet i TV 2 (Dok2) og var med å starte NRK Brennpunkt. I alt har han laget mer enn 30 dokumentarfilmer. Før det har han i en årrekke arbeidet i flere norske aviser. Flyum har skrevet fem bøker, de fleste med temaer fra 2. verdenskrig. Den mest kjente er "Rinnans testamente".

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.