NorgeUtsatte høring – kritisk til lukkede dører

Thorstein Korsvold23/01/20175 min
Under øvelse Romerike i HV-02 fikk soldatene fra Nes HV område oppdraget å sikre Sessvollmoen. / During the excercise Romerike in HV-02 the soldiers secured Sessvollmoen.

I dag skulle Kontroll- og konstitusjonskomitéen på Stortinget gjennomført en høring om manglende beredskap, men den er utsatt. Det var i oktober at Riksrevisjonen kom med flengende kritikk av Forsvaret, og spesielt evnen til å sikre viktige institusjoner og bygg. Også politiet og samarbeidet mellom de to ble kraftig kritisert.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det mangelfulle samarbeidet mellom Forsvaret og politiet beskrives av Riksrevisjonens som «svært alvorlig». Det er et uttrykk som vanligvis bare brukes når det for eksempel er fare for liv og helse. I dag skulle Stortinget gjennomført en . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.