Europa— Valget i Hviterussland var ikke fritt

NTB11/08/20201 min

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier han er sterkt bekymret for gjennomføringen av presidentvalget i Hviterussland og sier det ikke var «fritt og rettferdig».

– Vi fordømmer på det sterkeste den pågående volden mot demonstranter og pågripelsen av opposisjonens tilhengere, i tillegg til nedstengningen av internett for å hindre Hviterusslands befolkning i å dele informasjon om valget og demonstrasjonene, sier Pompeo i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået Reuters.

Politiet i Hviterussland har for andre dag på rad avfyrt gummikuler og tåregass for å drive vekk demonstranter som protesterer mot det omstridte valgresultatet.

Flere tusen er pågrepet i protester etter valget søndag. Aleksandr Lukasjenko er angivelig gjenvalgt, men opposisjonen mener resultatene er forfalsket.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.