USAVil ha færre enn 5.000 soldater i Afghanistan

NTB11/08/20202 min

Det amerikanske forsvaret fortsetter tilbaketrekkingen fra Afghanistan og regner med å ha færre enn 5.000 soldater i landet innen slutten av november.

– De neste fire månedene vil USA fortsette å redusere styrkebidraget i Afghanistan basert på forholdene i landet, opplyser forsvarsdepartementet.

Innen desember

Pentagon sier målet er færre enn 5.000 soldater innen utgangen av november, men legger til at tilstedeværelsen baserer seg på evnen til å gjennomføre oppdrag og ikke antall soldater.

– Som alltid er slike nedtrappinger avhengig av utviklingen i landet og blir gjort etter konsultasjoner med Kongressen og i direkte samarbeid med våre allierte i Nato, opplyses det fra Pentagon.

Klargjøring

Kunngjøringen fra forsvarsdepartementet var en ytterlige klargjøring av forsvarsminister Mark Espers uttalelse i helgen. Da sa han at en slik styrkereduksjon først kunne skje når de var sikre på at USA «ikke trues av terrorister som kommer fra Afghanistan».

President Donald Trump sa forrige uke det kan være mellom 4.000 og 5.000 amerikanske soldater i Afghanistan innen det amerikanske presidentvalget i november.

USA har for tiden 8.600 soldater i Afghanistan. Den 29. februar undertegnet USA og Taliban en avtale som åpner for at USA og andre land trekker sine styrker ut innen mai 2021. Norges 60 gjenværende soldater skal etter planen bli i Afghanistan ut 2020.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.