NorgeVar ikke tid til å stenge ned fregatten (+)

Dronebilde av redningsoperasjonen av KNM HING i Hjjeltefjorden. Foto: KYSTVERKET

Av hensyn til besetningens sikkerhet var det ikke tid til å stenge ned fregatten og skalke luker og skott på KNM Helge Ingstad etter kollisjonen med tankskipet. Det opplyser kommandør Pål Gulbrandsen, som har ledet Sjøforsvarets egen interngransking av fregattulykken.

kjetil@aldrimer.no

Tirsdag denne uken publiserte Sjøforsvaret en ugradert versjon av granskingsrapporten. Samtidig gransker fortsatt Statens havarikommisjon havariet, spesielt det som skjedde etter kollisjonsøyeblikket og fram til fregatten havarerte i Hjeltefjorden i Hordaland natt til 8. november 2018. Også politiet etterforsker fortsatt saken.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.