NorgeVeteranforeninger kritiske til regjeringens veteranmelding

NTB10/09/20202 min

Ni veteranorganisasjoner er kritiske til regjeringens innsats for soldater som får psykiske skader i krig. Nå ber de Stortinget om hjelp.

Den årlige kompensasjonen til veteraner med psykiske skader fra krig har sunket med 80 prosent på fem år, skriver Klassekampen.

Uttrykker skuffelse

Nå frykter flere veteranorganisasjoner at signaler i regjeringens nye veteranmelding – som ble lagt fram tirsdag – vil gjøre det enda vanskeligere å få oppreising.

– Vi er skuffet over det lave ambisjonsnivået. Det gjenstår mye arbeid. Særlig når det gjelder å sikre rettighetene til soldater som får psykiske skader, sier Øystein Wemberg, generalsekretær i veteranforbundet Skadde i internasjonale operasjoner (Siops).

Vanskeligere med psykiske skader

Mens soldater som har fått fysiske skader lettere får den erstatningen de er berettiget til, er situasjonen vanskeligere for dem som sliter med psykiske skader.

Ni veteranforeninger går derfor til det spesielle skrittet å be Stortinget om å stemme for et forslag fra Rødt. Dette forslaget innebærer blant annet strenge krav til foreldelse, at advokathonorarer opprettholdes på dagens nivå og at spesialisterklæringer ikke skal kunne settes til side uten ny vurdering.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.