Norge– Vi har kjempet før

Rune S. Alexandersen01/10/20157 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2015/10/kystvaktskip-1280x850.jpg

Ordførerne i Sortland, Harstad og Andøy kommuner varsler kamp for «sine» baser i nord.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN

Forsvarssjefens fagmilitære råd, som ble lagt fram i dag, møter som ventet motbør i nord. Både kystvaktbasen på Sortland, Kystjegerkommandoen på Trondenes i Harstad, Andøya flystasjon og Hærens base på Heggelia foreslås lagt ned i begge forsvarssjefens alternativer til ny struktur. De blir ofre for rasjonalisering og økonomiske argumenter i det fagmilitære rådet . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.