RusslandVideo avslører opptellingsfeil ved valget i Moskva

NTB02/07/20202 min

Det har skjedd brudd på reglene for stemmetelling etter folkeavstemningen i Russland, opplyser valgkommisjonen i landet. Stemmene blir kjent ugyldige.

Flere stemmesedler som er avgitt ved et stemmelokale i Moskva i folkeavstemningen, er blitt gjort ugyldige, melder nyhetsbyrået Tass.

Stemmer kjent ugyldige

Valgkommisjonen i Moskvas Ramenki-distrikt har vurdert en video fra et valglokale og avslørt feil ved stemmegivningen og opptellingen av stemmene.

– Kommisjonen har bestemt å erklære resultatene av avstemmingen om endringer i den russiske grunnloven fra valglokale 2783 for ugyldige, sier leder Aleksej Venediktov.

Valgkommisjonen i Moskva opplyste tidligere torsdag at stemmetellingen i et valglokale i Ramenki-distriktet var stanset på grunn av mistanke om feil.

78 prosents flertall

Med 99 prosent av stemmene talt opp, etter seks dager med stemmegivning, har 78 prosent støttet grunnlovsreformen, melder Tass.

Ifølge valgkommisjonen stemte litt over 21 prosent mot reformen som åpner for at Vladimir Putin kan sitte som president i 16 år til.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.