USAVil ikke være visepresident for Biden

NTB19/06/20202 min

Senator Amy Klobuchar har trukket seg som kandidat til å bli visepresident for Demokratenes Joe Biden. I stedet anbefaler hun Biden «å velge en farget kvinne».

Klobuchar, som selv trakk seg som kandidat til å bli Demokratenes presidentkandidat mot Donald Trump under høstens valg, ble igjen aktuell da hun ble spurt om å stille som mulig kandidat til vervet som visepresident dersom Biden skulle vinne.

Under gransking

Men Klobuchar, som tidligere var statsadvokat i Minneapolis, har igjen vært under gransking etter demonstrasjonene som har preget USA i kjølvannet av saken der George Floyd ble drept under en pågripelse av politiet, nettopp i Minneapolis.

Torsdag kveld opplyste derfor Klobuchar selv at hun har trukket seg som mulig kandidat til jobben som visepresident. Hun skal ha sagt dette til tidligere visepresident Joe Biden onsdag kveld, skriver New York Times.

— Historisk øyeblikk

– Etter hva jeg har sett i min delstat og over hele landet, så er dette et historisk øyeblikk som USA må gripe. Jeg tror virkelig, som jeg også sa til visepresidenten, at dette er riktig øyeblikk å sette en farget kvinne inn i denne rollen, sier Klobuchar.

Hun la til at hun trodde hun ville ha fungert godt i jobben som visepresident, men at det er mange usannheter som er spredt om hennes tidligere virke, og at tiden ikke er inne for å diskutere disse sakene nå.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.