NorgeVil stanse nedleggelser av politistasjoner

NTB08/06/20202 min

SV er kritiske til politiets planer om å legge ned politistasjonene på Manglerud og Stovner og samle dem i én ny hovedstasjon på Oslos østkant.

– Vi mener at dette er en beslutning som politiet ikke kan ta alene og vil jobbe for å finne måter å stanse det på, sier stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen, Petter Eide, til Dagsavisen.

Han er kritisk til at verken Stortinget, byråd, bystyret eller bydelsutvalget er blitt spurt om hva de synes om planene.

Visepolitimester i Oslo, Bjørn Vandvik, forsikrer at de 280.000 innbyggere i bydelene de to politistasjonene dekker, ikke vil få et dårligere polititilbud. Men han erkjenner at det også handler om økonomi.

– Nye leiekontrakter vil bli merkbart dyrere og det er billigere å leie et større lokale enn to mindre. Driftsmessig og faglig sett er det også bedre å være samlet, enn å ha det på to steder. Det viktigste for våre borgere er at politiet er synlig, til stede og kommer når vi trengs, sier han.

Leiekontraktene til både Manglerud og Stovner politistasjon går ut i 2023.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.