NorgeVurderer å «lukke» informasjon

Erik Hattrem04/10/20185 min
Elever fra Forsvarets ingeniørhøyskole under en øvelse nord for Lillehammer / Students from the engineer defence college. Foto: FORSVARET

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) erkjenner at skadepotensialet kan tilsi at en database som i dag er offentlig kanskje bør lukkes.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Databasen er en såkalt «linkplanlegger», som forteller hvor radiolinjetrekk og radiolinjehopp i dag finnes. Aldrimer.no avdekker i dag at databasen, sammen med detaljerte kartbaser og kartbasen til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) over hemmelige militæranlegg, kan benyttes til en detaljert kartlegging av Forsvaret og regjeringens sambandsnett.

Det er også mulig på avdekke hvilken kapasitet radiolinjetrekk og . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.