VerdenWHO: Smittespredningen avtar

NTB26/08/20202 min

Tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) antyder at spredningen av koronaviruset avtar i store deler av verden.

Koronapandemien har så langt krevd 814.000 liv og smittet over 24 million, ifølge oversikten til Worldometers.

Nå viser tall fra WHO at dødeligheten og smitteraten avtar i de fleste regioner, særlig i de hardt rammede landene i Latin- og Nord-Amerika, men ikke i Sørøst-Asia og øst i Middelhavsområdet, skriver The Guardian.

Faller i Afrika

I Afrika ser tallet på nye smittede ut til å falle etter å ha passert «det som ser ut som en topp», sier regiondirektør Matshidiso Moeti i WHO.

Sør-Afrikas helseminister Zweli Mkhize advarer likevel mot at smittetallet kan øke igjen og viser til utviklingen i Spania.

Spania, som er et ett av de hardest rammede landene i Europa med 28.924 koronarelaterte dødsfall, skal bruke 2.000 spesialtrente soldater til å spore hvem som har vært eksponert for smittede personer.

— Må ta kontroll

– Vi kan ikke la pandemien ta kontroll over livene våre nok en gang. Vi må ta kontroll og stoppe denne andre kurven, sier statsminister Pedro Sánchez ifølge The Guardian.

Selv om dødsraten faller, registrerte WHO i forrige uke mer enn 1,7 millioner nye smittetilfeller og om lag 39.000 nye dødsfall.

Det er likevel en nedgang i smittetallene på 5 prosent fra uken før og 12 prosent nedgang i antall dødsfall.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.