USAZuckerberg ber USA endre nettreglene

NTB29/07/20201 min

Facebook-sjef Mark Zuckerberg vil be om nye regler for internett når han onsdag deltar i en høring om hvordan IT-gigantene i USA kan reguleres.

Zuckerberg vil si at Facebook er et «stolt, amerikansk selskap», og at det er takket være USAs regler som fostrer konkurranse og innovasjon at selskapet er blitt så stort.

Samtidig vil han anerkjenne bekymringer om størrelsen og makten Facebook og andre IT-giganter har, kommer det fram i det skriftlige svaret han har gitt før høringen i Kongressens justiskomité.

– Det er derfor jeg vil be om at myndighetene inntar en mer aktiv rolle og regulerer og oppdaterer reglene for internettet, sier han.

Onsdagens høring regnes som banebrytende, og også sjefene i Apple, Tim Cook, Amazon, Jeff Bezos og Google, Sundar Pichai, vil avgi forklaring.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.