VerdenLibya: Drepte tre flyktende migranter

NTB29/07/20202 min

Tre migranter ble skutt og drept av libyske myndigheter da de forsøkte å flykte etter å ha blitt stanset av libysk kystvakt og brakt tilbake til land.

Det opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Ifølge FN-organisasjonen kom de tre mennene fra Sudan.

På vei til Europa

De var på vei til Europa i en båt sammen med rundt 70 andre da de ble stanset og ført tilbake til den libyske byen Khoms mandag kveld. Idet de ble satt i land, forsøkte de å unnslippe, hvorpå de ble skutt og drept. To døde straks, den tredje noe senere.

Khoms ligger om lag 12 mil øst for hovedstaden Tripoli.

Hendelsen er en av flere som viser den utsatte situasjonen som migranter og flyktninger i Libya befinner seg i.

Samarbeid

Europeiske land har inngått et samarbeid med den libyske kystvakten for å stanse båter på vei til Europa, samtidig som det er innført restriksjoner ved europeiske havner som gjør det svært vanskelig for frivillige redningsskip å operere i Middelhavet.

Menneskerettsgrupper har dokumentert at mange av dem som blir brakt tilbake til Libya av kystvakten, havner i interneringsleirer der de blir utsatt for vold og lever under det som blir beskrevet som umenneskelige forhold.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.