Norden10.000 soldater på ny russisk militærbase

GRENSEBY: Den russiske byen Alakurtti ligger rundt 50 kilometer fra den finsk-russiske grensen. Foto: SANDWATCHER/BLOGG 51

En ny sigint-avdeling og en motorisert infanteribrigade på 7000 mann: Den russiske Nordflåten har gjenåpnet sin gamle base i Alakurtti ved den finske grensen, sør for Murmansk.

Av KJETIL STORMARK /kjetil.stormark@gmail.com

Basen ble gjenåpnet i januar i år, etter en periode med intensiv byggevirksomhet på baseområdet. Den gamle militærbasen har ligget nesten øde siden 2009.

Russiske bloggere har dokumentert store lastebilkonvoier som har ankommet Alakurtti de siste månedene. Også tankbiler har ankommet den russiske småbyen, som har slitt med stor arbeidsledighet og økende fattigdomsproblemer etter at . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.