EuropaAnsatt ved Merkels pressekontor mistenkes for spionasje

NTB10/07/20202 min

En mann ansatt ved Tysklands statsminister Angela Merkels pressekontor mistenkes for å ha spionert for egyptiske myndigheter, ifølge en ny politirapport.

Politiet aksjonerte mot mannen i desember 2019, ifølge rapporten. Det er foreløpig ikke kjent om mannen er pågrepet eller siktet, eller om han fortsatt befinner seg i landet.

Politiet mener mannen har jobbet for egyptisk etterretning i flere år. Etterforskningen pågår fortsatt.

Mannen var ansatt på mellomnivå i besøksavdelingen av pressekontoret, som betyr at han har hatt opplæring i minst to år og har måttet gjennomføre en eksamen. Besøksavdelingen er gjennomsøkt som en del av aksjonen mot mannen, ifølge Bild.

Pressekontoret har ikke villet kommentere saken så lenge etterforskningen pågår.

Hovedmålet for egyptisk etterretning i Tyskland er å samle informasjon om medlemmer av grupper som Det muslimske brorskapet, ifølge rapporten.

Det er indikasjoner på at egyptisk etterretning forsøker å rekruttere egyptiske statsborgere i Tyskland, ifølge rapporten.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.