NorgeAvviser fransk ubåt-hint

Rune S. Alexandersen06/01/201717 min
UBÅT: Høyre, Frp og Arbeiderpartiet er enige om å kjøpe inn fire ubåter, som regjeringens langtidsplan foreslår. De vil også prioritere kampfly og nye overvåkingsfly. Venstre og Senterpartiet mener noe av pengene heller må settes av til å ruste opp Hæren og styrke Heimevernet. Her er ubåten KNM Utvær på dagsseilas. Foto: OLAV STANDAL TANGEN/FORSVARETS MEDIESENTER

Forsvarsdepartementet avviser at de selv hinter om fransk ubåt-samarbeid i det ferske iverksettingsbrevet til forsvarssektoren. – Det handler om samarbeidet mellom våre mariner, svarer FD.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Etter det aldrimer.no kjenner til, ligger franskmennene godt an i kampen om å bli leverandør av de fire ubåtene Norge ønsker seg som erstatning for dagens Ula-klasse.

Kampen står nå mellom to leverandører: tyske ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) og franske Direction des Constructions Navales Services (DCNS).

Det bekreftet Forsvarsdepartementet (FD) i en

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.