Norge– Bare 1 av 4 blir med til Evenes

Rune S. Alexandersen13/09/201616 min
KUTTES? Andøya flystasjon, der Orion-flyene holder hus, er en av basene som er foreslått nedlagt i langtidsplanen. Her utfører bakkemannskaper teknisk sjekk på et Orion P-3N, Hjalmar Riiser-Larsen. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Bare en fjerdedel av de militært ansatte ved Andøya flystasjon er interessert i å bli med på flyttelasset til Evenes. Hele 57 prosent sier de vil søke seg vekk, viser en fersk spørreundersøkelse.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Et av de store og ubesvarte spørsmålene knyttet til den planlagte flyttingen av de maritime patruljeflyene (MPA) fra Andøya til Evenes har vært: Er de ansatte ved Andøya flystasjon og 133 Luftving interessert i å bli med på flyttelasset til Evenes?

I liten grad, er den korte oppsummeringen . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.