AnalyseMilitærhistoriker: – Ikke legg ned KJK

Rune S. Alexandersen14/09/201633 min
I FARESONEN: Kystjegerkommandoen henger i en tynn tråd hvis politikerne tar forsvarssjefens råd til etterretning. Foto: SIMEN RUDI/FORSVARET

Den svenske militærhistorikeren Lars Gyllenhaal advarer Norge mot å legge ned Kystjegerkommandoen. – KJK er perfekt for Arktis, argumenterer han.

ANALYSE: Av LARS GYLLENHAAL, forfatter og medlem av Svenska Militärhistoriska Kommissionen

Hvem kan raskt markere suverenitet på bakken?

Som forfatter av «Elitförband i Norden» var det mitt privilegium å beskrive jeger- og spesialavdelingene i Norden. Kystjegerkommandoen (KJK) i Troms var en av de norske avdelingene jeg skrev om. Siden boken i 2009 ble utgitt, har argumentene for det lille, men høyeffektive KJK kun blitt flere, men KJK foreslås nedlagt ...

– Skapt for kysten

KJK er . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.