NorgeHavariekspert: – Ville ikke ha valgt Evenes

Rune S. Alexandersen13/09/2016313 min
MINISTEREN OVER EVENES: Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide fløy over Evenes med helikopter da hun besøkte Cold Response i 2014. Den gangen var det strålende flyvær. Foto: ASGEIR SPANGE BREKKE/FORSVARSDEPARTEMENTET/FORSVARETS MEDIESENTER

Flere piloter frykter at sikkerhet og flyoperative hensyn blir nedprioritert i valget av ny basestruktur for Luftforsvaret i nord. De peker på flere svakheter ved flyplassen på Evenes.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

– Det er to pilotgrupper jeg har stor respekt for, og det er gutta i Widerøe som flyr opp og ned kysten, og så er det de Orion-gutta. Jeg ville ikke ha lagt en militærflyplass der (på Evenes), sier den pensjonerte flykapteinen Oddvard Johnsen til aldrimer.no.

Johnsen har 21 000 flytimer bak seg, 35 års fartstid som konsulent for luftfart . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.