EuropaEkssoldat på rømmen med tam puma overga seg

NTB13/07/20202 min

En tidligere polsk soldat og hans tamme puma har overgitt seg til politiet etter tre dager på rømmen.

Store politistyrker har vært i aksjon for å finne Afghanistan-veteranen og det store kattedyret.

Denne typen farlige dyr er ulovlig å ha som kjæledyr i Polen, og mannen ble beordret til å overgi dyret til en dyrehage. Men da folk fra parken dro til huset hans for å hente pumaen fredag, ble de truet med kniv.

Mannen rømte deretter med pumaen i bånd.

– Dette er ikke en myk leke. Det er et av de farligste dyrene i verden, sier Ewa Zgrabczynska, sjef for den zoologiske hagen i Poznan vest i Polen.

Ifølge lokale medier kjøpte mannen pumaen i Tsjekkia for seks år siden. Den er nå vel anbrakt i dyrehagen.

Ekssoldaten har også fått støtte. Ordfører Dariusz Wojtowicz i byen Myslowice ba myndighetene se på saken med et mer humant blikk.

– Kjærlighet for dyret og en hjerteløs rettsbestemmelse har tvunget ham til å flykte, skriver ordføreren på Facebook.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.