USAVil åpne alle skolene til høsten

NTB13/07/20202 min

Trump-administrasjonen vil ha full åpning av skolene i USA til høsten, til tross for advarsler om det kan bety økt smittespredning.

Selv om det daglig settes smitterekorder i flere delstater, insisterer utdanningsminister Betsy DeVos på at skolene skal åpne når semesteret begynner.

Krever åpning

– Ungene trenger å komme tilbake til skolen og klasserommet. Det er viktig for familiene. Og det kan gjøres på en trygg måte, sa DeVos til CNN søndag. Hun innrømmet at lokale forhold kan spille inn, men at skolene som en hovedregel skal åpnes.

Presset for å åpne skolene kommer helt fra toppen, og president Donald Trump har truet med å holde tilbake føderal støtte til skoler som ikke følger hans pålegg. DeVos bekrefter at dette er regjeringens standpunkt.

Trump har kritisert retningslinjene fra det føderale senteret for smittekontroll om hvordan skolene skal håndtere en eventuell gjenåpning. Presidenten mener reglene er for firkantet og at det blir for kostbart.

Møter skepsis

Men mange skoleorganisasjoner sier at sikkerheten til millioner av elever, lærere og andre ansatte kan ivaretas med en kombinasjon av fjernundervisning og personlig frammøte på skolen.

Til CNN svarte DeVos vagt at det ikke er noen ønske om å holde midler tilbake. Men til Fox News var hun mer rett på sak og sa at skoler som ikke gjenåpner, ikke burde få føderal hjelp.

Normalt utgjør den statlige støtten 10 prosent av lokalskolenes budsjett.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.