EuropaEU vil ikke slippe inn amerikanere

NTB24/06/20202 min

USA står ikke på listen over land som EU vil åpne grensene for etter koronapandemien, skriver New York Times.

Amerikanere som lengter etter å besøke Europa etter flere måneders nedstengning, ser ut til å måtte smøre seg med tålmodighet enda en god stund.

EU er ifølge New York Times ikke beredt til åpne for reisende fra USA når grensene neste uke trolig åpnes for utvalgte land rundt om i verden.

New York Times baserer opplysningene på utkast til to lister avisa har fått tak i, over land som EU vil åpne for. Der går det fram at EU mener at USA ikke har greid å få kontroll over koronaepidemien.

Mens europeiske land har fått kontroll over epidemien, øker fortsatt antall smittede raskt i USA. Der er det nå registrert 2,4 millioner smittede og over 123.000 døde.

Brasil, Russland og USA

På EU-listene er Uganda, Cuba og Vietnam blant landene som EU åpner for, mens reisende fra blant annet Brasil og Russland, i tillegg til USA, ennå ikke vil være velkommen.

Utsikten til at amerikanere nektes å reise til Europa og dermed settes i bås med Brasil og Russland, blir neppe tatt pent imot av president Donald Trump, som blir sterkt kritisert for sin håndtering av epidemien. Selv skryter han av håndteringen.

I mars, da Europa var episenter for pandemien, innførte Trump reiseforbud for reisende fra de fleste EU-land med den begrunnelse at det var nødvendig for å beskytte USAs befolkning.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.