NorgeFD: Må ha to basesett ved delt løsning

Rune S. Alexandersen17/10/201649 min
Øvelse Sølvpil på Nordmela skytefelt på Andøya. Her skyter luftvernsystemet NASAMS II på dronen med skarpe missiler. Foto: MARTIN MELLQUIST/FORSVARET

– Med Andøya som base i nord vil det være behov for eget luftvern ved basen for å fungere i krig, sier statssekretær Øystein Bø (H) i Forsvarsdepartementet (FD). 

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Fra 1994 og fram til nå har det ikke vært luftvern på Andøya, til tross for at det er der basen for de norske overvåkningsflyene Orion har vært hele tiden.

Forsvarsdepartementet mener imidlertid at situasjonen har endret seg de siste årene. I langtidsplanen legger de derfor vekt på investeringer i luftvern.

Bare luftverninvesteringer og -drift alene vil . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.