NorgeHistorien om en fagmilitær anbefaling

https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/12/tkR9923-2-1280x666.jpg

Under sterk intern strid i Forsvaret, avga forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i 2015 en fagmilitær anbefaling om deployering av norske spesialstyrker til Irak. Dokumentet ble distribuert til berørte avdelinger. Deretter ble dokumentet på ny endret, uten at andre instanser enn Forsvarsdepartementet (FD) fikk se sluttdokumentet.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Berørte avdelinger i Forsvaret fikk dermed aldri se det Forsvarsstaben senere hevdet var forsvarssjefens siste og gjeldende fagmilitære råd til regjeringen om deployering av spesialstyrker til Irak.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.