NorgeHøring om fregattskandalen

Thorstein Korsvold24/02/20173 min
STORE SVAKHETER: Forsvaret har ikke på langt nær lykkes med å få god kampevne ut av fregattvåpenet. Det er «store svakheter på alle fartøyene», skriver Riksrevisjonen i en ny rapport. Her: KNM Otto Sverdrup under øvelse flotex 2016. Foto: JAKOB ØSTHEIM/FORSVARET

I dag gjennomføres det en høring på Stortinget. Bakgrunnen er blant annet Riksrevisjonens nylige rapport som slo fast at det er store problemer i fregattvåpenet.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Riksrevisjonsrapporten om fregattene 7. februar har skapt betydelig uro både i forsvarskretser og i politikken. Konklusjonen var nemlig at det står så dårlig til at de «ikke har den operative evnen som Stortinget forutsatte».

Les også: Hard kritikk fra Riksrevisjonen

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.