NordenIsland strammer til koronareglene

NTB31/07/20201 min

I kjølvannet av en smitteøkning på Island, påbyr styresmaktene på øya blant annet bruk av munnbind på offentlig transport.

Den siste uken er det bekreftet 31 koronatilfeller på Island. Torsdag ble det registrert 11 nye smittetilfeller. Det er det høyeste antallet smittede siden 19. april, skriver VG.

Fra og med fredag 31. juli blir dermed koronarestriksjoner skjerpet. Antallet personer som kan samles reduseres fra 500 til 100. I tillegg må folk holde to meters avstand, opplyser helsemyndighetene.

Der det ikke er mulig å holde avstand, blir det innført påbud om bruk av munnbind. Det gjelder på offentlig transport, om bord fly og hos for eksempel frisøren.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.