USAKrever sanksjoner mot Russland for Taliban-avtale

NTB03/07/20202 min

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, krever sanksjoner mot Russland etter avsløringen om en hemmelig Taliban-avtale.

Russlands militære etterretning GRU skal angivelig ha tilbudt belønning til Taliban for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan.

Kritisk til Det hvite hus

Pelosi peker på at Det hvite hus tidligere har motsatt seg sanksjoner «som rammer etterretningstjenesten og forsvarssektoren» i Russland.

Den russiske etterretningen og forsvaret er «nettopp den sektoren som er anklaget for å utgjøre en potensiell trussel mot våre menn og kvinner i uniform», sier Pelosi.

– Vi må gjeninnføre disse sanksjonene, og vi må følge dem opp, legger hun til.

Avslørte etterretningsrapporter

Det var New York Times som først skrev om de amerikanske etterretningsrapportene som hevdet at Russland tilbød Taliban-soldater penger for å angripe amerikanske soldater.

Det hvite hus sier president Donald Trump ikke har blitt orientert om saken fordi informasjonen ikke var bekreftet. Flere offisielle kilder sier derimot til avisen at informasjonen var inkludert i presidentens skriftlige daglige rapport så tidlig som februar.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.