NorgeSkal sikre mottak av allierte styrker

KJK. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD

Kystjegerkommandoen (KJK) er tiltenkt en nøkkelrolle for å beskytte landgangen av allierte styrker som skal til Norge dersom det blir krig. Forsvarsledelsen ønsker fortsatt å legge ned avdelingen. 

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Forslaget til forsvarssjefen om å legge ned avdelingen, og som regjeringen synes å stille seg bak, har vakt sterke reaksjoner i forsvarskretser. Kystjegerkommandoen (KJK) er en av avdelingene i Forsvaret med den aller tyngste krigserfaringen fra Afghanistan, spesielt fra tidsperioden 2005 til 2012.

Alliert landgang

Aldrimer.no kan i dag avdekke helt nye opplysninger om hvor sårbart mottaket av allierte styrker vil være . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.