VerdenSlipper ikke inn egne borgere

NTB07/07/20202 min

I kampen mot koronaviruset har New Zealand begynt å hindre egne statsborgere i å komme hjem, og Air New Zealand har stanset billettsalget i tre uker.

Etter hvert som stadig flere newzealendere flykter fra koronaviruset andre steder i verden og prøver å komme seg hjem, har myndighetene besluttet å begrense hvor mange som får komme hjem om gangen.

Stanser billettsalg

Samtidig har det nasjonale flyselskapet Air New Zealand frosset salget av billetter i tre uker, og myndighetene er i dialog med andre flyselskaper for å begrense deres kapasitet.

I 67 dager på rad er det ikke registrert noen tilfeller av hjemlig smitte i landet, og de 22 tilfellene som fins, er alle blant folk som befinner seg i karantenesentrene for dem som er kommet til landet.

Nesten 6.000 mennesker befinner seg for tiden i den 14 dager lange karantenen i sentrene, mens 3.500 ventes i løpet av uka.

Etablerer karantenesentre

Boligminister Megan Woods sier at regjeringen arbeider med å sette opp flere karantenesentre i tillegg til de 28 som fins, men må være sikker på at de er egnet.

– Vår første prioritet er å stanse viruset ved grensa, så alle må i karantene eller overvåket isolasjon, sier hun og viser til at de registrerer at stadig flere newzealendere søker seg hjem.

Kun statsborgere og folk med lovlig opphold slippes inn i landet. Til sammen er det registrert 2.000 koronatilfeller og 22 døde i landet siden pandemien brøt ut.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.