USATrump avviser begrensninger i hans krigsmakt

NTB07/05/20202 min

President Donald Trump har lagt ned veto mot et kongressvedtak som ville begrenset hans makt til å iverksette militære angrep mot Iran.

I en uttalelse sier Trump at han la ned veto fordi vedtaket var basert på «misforståelser av fakta og lov».

Avviser lovforståelse

Trump mener at Kongressen har tolket loven som om presidenten kun har autoritet til å «beskytte USA og deres styrker mot angrep».

– Det er feil, sier Trump.

– Vi lever i en fiendtlig verden med økende trusler, og grunnloven erkjenner at presidenten må kunne forutse motstanderens neste trekk og ta raske avgjørelser som svar, sier den amerikanske presidenten.

Tok initiativ

Det var demokraten Nancy Pelosi, som leder Representantenes hus, som tok initiativ til vedtaket etter USAs likvidasjon av den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad 3. januar. Både republikanere og demokrater har fryktet at Trump-administrasjonen vil gå til krig mot Iran.

Det ble først vedtatt med 224 mot 194 stemmer i Representantenes hus i januar, og deretter med 55 mot 45 stemmer i Senatet i februar.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.