USATrump: Hundrevis pågrepet etter demonstrasjoner

NTB01/09/20203 min

President Donald J. Trump sier over 200 mennesker er pågrepet etter demonstrasjonene i USA og at det er opprettet et nytt organ for å etterforske «uro på venstresiden».

Det har skjedd etter at Trump-administrasjonen har startet arbeid med å finkjemme store mengder videoopptak fra demonstrasjonene som har preget USA sterkt de siste månedene.

– Vi har pågrepet et stort antall mennesker, over 200. Det vil dere få høre mer om snart, sa Trump på en pressekonferanse mandag kveld lokal tid.

Han la til at alle de over 200, som er anklaget for ildspåsettelse, plyndring og for å være bråkmakere, er pågrepet i byer styrt av demokrater. Det er uklart over hvor lang tid pågripelsene har foregått.

Til Reuters opplyser Trump at justisdepartementet og departementet for innenlands sikkerhet sammen skal opprette et felles operasjonssenter for å etterforske «uro på venstresiden».

Svarer med samme mynt

Tidligere mandag langet Trumps motkandidat Joe Biden ut mot presidentens håndtering av uroen i landet og beskyldte ham for å gjennom sin retorikk nøre opp under voldsbruk i landet.

Trump legger på sin side skylden på Demokratene.

– Volden drives fram av farlig retorikk fra venstreradikale politikere som demoniserer nasjonen og politiet vårt. Vi må la politiet vårt gjøre hva de er veldig gode på å gjøre, sa presidenten.

Selv om Biden i sin tale gikk hardt ut mot dem som har vært voldelige, stiftet branner og plyndret under demonstrasjonene, anklaget Trump ham for å stå i ledtog med bråkmakere.

– Han nevnte ikke de fra ytre venstre. Han nevnte ikke Antifa. De er en kriminell organisasjon, og han nevnte dem ikke, sa Trump med henvisning til den antifascistiske gruppen.

– Han skyldte stort sett på politiet og rettsvesenet. Biden har bestemt seg for å stå på siden til den radikale venstresiden, la han til.

Kenosha-spørsmål

Trump fikk spørsmål om han ville møte familien til svarte Jacob Blake, som ble skutt sju ganger i ryggen av politiet i Kenosha i Wisconsin, dit Trump reiser tirsdag.

Hendelsen har ført til ny uro og opptøyer i byen og ellers i landet.

Trump svarte at han etter å ha snakket med Blake-familiens pastor kom fram til at det ikke ville være passende å møte familien. Like etter sa Blakes far til CNN at familien ikke har noen pastor, melder flere amerikanske reportere.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.