VerdenUSA bekymret for kinesisk marineøvelse

NTB03/07/20201 min

Pentagon er bekymret for en kinesisk marineøvelse rundt en omstridt øygruppe i Sør-Kinahavet og sier den kan destabilisere regionen.

Øvelsen finner sted rundt Paraceløyene, som både Kina, Vietnam og Taiwan gjør krav på.

Ifølge Pentagon krenker Kina med marineøvelsen sine forpliktelser i en erklæring som alle parter i Organisasjonen for sørøstasiatiske nasjoner (ASEAN) undertegnet i 2002.

I avtalen forpliktet de seg til å unngå virksomhet i Sør-Kinahavet som fyrer opp under uenigheter og setter fred og stabilitet i fare.

Kina gjør krav på nesten hele Sør-Kinahavet, og øvelsen finner sted mens spenningen mellom Kina og USA er på topp på grunn av amerikanske påstander om at Kina er skyldig i koronapandemien.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.