NorgeVenstre: – Forsvaret råtner på rot

Thorstein Korsvold30/08/20174 min
Artillerister på KNM Roald Amundsen under øvelsen Dynamic Mongoose 2017. Foto: JAKOB ØSTHEIM/FORSVARET

Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen mener dagens forsvar «råtner på rot» mens man snakker om F-35 og luftige mål i 2024. Han tror hele Forsvaret må gjennomgås på nytt, blant annet i lys av ammunisjonssaken.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

– Summen av alt som kommer opp nå, krever ikke det at vi går en mye mer omfattende runde om Forsvaret? Den ene etter den andre forutsetningen for langtidsplanen endrer seg. Dersom vi ikke tar opp hele Forsvaret nå, frykter jeg grunnleggende feilprioriteringer. Vi diskuterer ting som ligger langt frem i tid, men . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.