Norge– Vi er viktige for NATO

Rune S. Alexandersen18/04/201628 min
Orion-flyene fortsetter trolig til 2025. Skal de rådyre P-8 Poseidon overta, eller skal man satse på droner, som kanskje ikke kan gjøre samme arbeidet? Foto: FORSVARET

De maritime patruljeflyene Orion er Norges øyne og ører i Nordområdene. De siste årene har de sett en modernisering og re-etablering av kapasiteter på russisk side, men i lufta er stemningen fortsatt preget av gjensidig tillit, sier luftvingsjef Ingvild Jensrud.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no og RUNE S. ALEXANDERSEN

Norges viktigste oppgave som NATO-medlem er å levere løpende overvåking fra nordområdene. Et av de viktigste verktøyene i så måte er Orion-flyene stasjonert på Andøya flystasjon i Nordland.

– Det er viktig for nasjonen Norge å ha et s . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.