USAVil ikke sette parkerte sorteringsmaskiner i drift igjen

NTB25/08/20202 min

Sjefen for det amerikanske postvesenet USPS, Louis DeJoy, avviste mandag forespørsler fra demokrater om å sette parkerte postsorteringsmaskiner i drift igjen.

DeJoy ville heller ikke gå med på å sette opp igjen innleveringspostkasser som er blitt fjernet som del av en omfattende omorganisering av postvesenet, måneder før det skal spille en sentral rolle i høstens valg.

Kritikerne peker på omfattende forsinkelser i postombæringen og mener DeJoys tiltak er i ferd med å forårsake varig skade.

Anklaget for inkompetanse

Blant dem som konfronterte postsjefen under en høring i Kongressen mandag var demokraten Stephen Lynch.

– Hva i all verden er det du driver med, spurte Lynch, som beskyldte DeJoy for å «rive i stykker den en gang stolte institusjonen».

Han anklaget postsjefen for enten å være «grovt inkompetent» eller å handle med overlegg.

DeJoy avviste på sin side at han gjør noe galt, og beskyldte Lynch og andre demokrater for å spre desinformasjon. Postsjefen sa det ikke var riktig at han har kuttet overtidsbruken og hevdet at et dokument der dette omtales var skrevet av en mellomleder.

Har advart Trumps allierte

I en ordveksling med demokraten Gerald Connolly nektet først DeJoy for å ha vært i kontakt med president Donald Trumps valgkampapparat, en påstand han like etter måtte trekke tilbake.

Postsjefen vedgikk at han hadde «snakket med folk som er mine venner og som er tilknyttet valgkampapparatet» om Trumps grunnløse beskyldninger om at stemmegivning per post fører til juks.

– Jeg har sagt til ulike folk at dette ikke er til hjelp, sa DeJoy i den seks timer lange høringen, hans andre høring i Kongressen på fire dager.

Avviser sabotasje

– Jeg saboterer ikke valget, sa DeJoys, som la til at han, i likhet med Trump, har planer om å stemme per post.

DeJoy er en sterk støttespiller til president Donald Trump og har bidratt med penger til valgkampen hans. Han har tidligere fremholdt at det er hans «første prioritet» å sikre at stemmesedlene kommer fram i tide. Mandag sa han at han vil autorisere utvidet bruk av overtid, ekstra bilkapasitet og andre tiltak i månedene før valget for å sikre at stemmesedlene kommer fram.

(©NTB)

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.