RusslandGjennomførte missiltester utenfor Norge

Den russiske atomdrevne slagkrysseren Piotr Veliky, på norsk Peter den Store, er Nordflåtens flaggskip og største kampfartøy i operativ drift. Foto: MIL.RU

Russiske krigsskip gjennomførte den varslede missiltesten i internasjonalt farvann vest for Lofoten fredag. Krigsskipene fyrte av flere runder med sjø mot luft-missiler.

Av KJETIL STORMARK  / kjetil@aldrimer.no

Det bekrefter Forsvarets operative overkommando (FOH) overfor Aldrimer.no, men først etter å ha blitt konfrontert med at missiltesten faktisk ble gjennomført.

Gjennom fredag og hele helgen har norske myndigheter unnlatt å fortelle noe om den russiske militære øvingsvirksomheten i havet utenfor Norge.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.