Norge– KJK fungerer i kamp

Rune S. Alexandersen25/04/201617 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/04/KJK-bakholdsangrep.jpg

Tillitsvalgt Ari Brox i Kystjegerkommandoen (KJK) har selv overlevd brutale og blodige bakholdsangrep i Afghanistan. Nå ber han norske politikere på det mest innstendige om å ikke legge ned den høyt dekorerte, mobile og operative eliteavdelingen i Sjøforsvaret.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no og RUNE S. ALEXANDERSEN

Soldater fra Kystjegerkommandoen sørger ikke bare for å forsvare norske kystområder. De bidrar også i internasjonale operasjoner for Norge. 2. mai 2010 havnet soldater fra Kystjegerkommandoen i et alvorlig bakholdsangrep i Ghowrmach nordvest i Afghanistan.

I aldrimer.nos minidokumentar ELITEAVDELING UNDER ANGREP - som du kan se i vinduet . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.