NorgeÅpner for fregattkjøp utenfor budsjett

NTB25/01/201995 min
NH90 helikopter flyr lavt over KNM Helge Ingstad 14. mars 2017. Foto: LARS RØRAAS/FORSVARET

Ap-leder Jonas Gahr Støre er skeptisk til å kjøpe ny fregatt eller finansiere nytt regjeringskvartal med penger som ikke går over det ordinære statsbudsjettet.

Regjeringen åpner i den nye plattformen for å bygge nytt regjeringskvartal til 15 milliarder kroner eller kjøpe en erstatning for den forliste fregatten KNM Helge Ingstad til 4 milliarder kroner – uten å føre utgiftene på det vanlige budsjettet.

Det innebærer med andre ord tunge investeringer finansiert med oljepenger – men uten å ta fra den summen som hvert år settes av p . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

NTB

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.