Norge– Trist, men nødvendig å legge ned KJK

Ole Dag Kvamme27/04/201614 min
I FARESONEN: Kystjegerkommandoen henger i en tynn tråd hvis politikerne tar forsvarssjefens råd til etterretning. Foto: SIMEN RUDI/FORSVARET

Tidligere generalinspektør for Sjøforsvaret, Kjell-Birger Olsen, mener nedleggingen av Kystjegerkommandoen er en trist, men nødvendig prioritering.

Av OLE DAG KVAMME

– Hadde vi hatt penger til alt, er det ikke tvil om at Kystjegerkommandoen er meget velfungerende, har gjort en formidabel innsats i Afghanistan og har helt klart oppgaver hjemme som vi har behov for å løse.  Samtidig er sjømilitær tilstedeværelse med kystkorvetter og fregatter viktigere, hvis man må prioritere, sier den pensjonerte admiralen Kjell-Birger Olsen (70) fra Bergen til aldrimer.no.

Han stiller seg derfor solidarisk ved forsvarssjefen Haakon Bruun . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.